top of page

Un món culinari inclusiu: productes sense gluten ni lactosa


En l'era actual on la consciència alimentària té un paper fonamental en la salut, cada vegada més persones s'enfronten a reptes relacionats amb la celiaquia o la sensibilitat al gluten i la lactosa. Aquestes afeccions poden generar seqüeles greus i afectar la qualitat de vida dels qui les pateixen, i requereixen una dieta i hàbits específics de per vida per controlar els símptomes.




Tens en compte aquest públic potencial? El teu paper actiu és crucial.

Atenent les necessitats del públic celíac

Els comerços d’alimentació, els menjadors col·lectius i els restaurants teniu una responsabilitat fonamental en la satisfacció de les necessitats de les persones celíaques, sensibles al gluten o intolerants a la lactosa. T’has preguntat mai si hi estàs compromès? Si garanteixes que qui pateix aquestes afeccions pugui gaudir d’aliments de qualitat i sabor excepcionals, i sempre amb màxima seguretat, aportaràs un valor afegit que et diferenciarà i et comprometrà amb la salut dels teus clients.


150.000 catalans són celíacs

S'estima que al voltant de l'1% de la població catalana pateix celiaquia, el que equival a més de 150.000 persones. Sumat al fet que entre el 15% i el 20% de la població és intolerant a la lactosa, és indispensable que els comerços s'adaptin a aquestes necessitats creixents. (Font: Agència de Salut Pública de Catalunya, Associació de Celíacs de Catalunya i Centre per a la Seguretat Alimentària i Nutrició de Catalunya).


Aquestes xifres subratllen la importància de proporcionar opcions alimentàries segures i accessibles a aquest grup de població.


A més, no només els diagnosticats amb celiaquia o intoleràncies busquen productes lliures de gluten i lactosa; la tendència general de la societat d’anar cap a una alimentació més saludable ha portat a un augment en el nombre de persones que opten per reduir o eliminar el gluten i la lactosa de la seva dieta, fins i tot sense un diagnòstic mèdic. Tot plegat confirma la importància d’oferir productes adaptats a aquests canvis en els hàbits de consum.

 

Què pots fer per adaptar-te a les necessitats d’aquest públic específic?


EVITA LA CONTAMINACIÓ CREUADA


El més important de tot és garantir la seguretat dels productes que s’ofereixen com a aptes per a celíacs. Si hi ha algun dubte de traçabilitat, s’ha de ser prudent i informar clarament al consumidor. Pren mesures per evitar la contaminació creuada de gluten i lactosa en la manipulació i l'elaboració dels productes. Això implica tenir àrees de preparació separades, estris nets i treballadors ben formats. És un acte de responsabilitat i compromís amb els teus clients.


OFEREIX PRODUCTES LLIURES DE GLUTEN I DE LACTOSA JA ENVASATS


Inclou en la teva oferta una gamma de productes ja envasats que garanteixen aquesta seguretat alimentària. Hamburgueses, salsitxes, arrebossats i altres productes, elaborats amb ingredients segurs per aquest públic, com ara farines alternatives sense gluten (d’arròs, de quinoa, de fajol, de cigró…) i substituts de la lactosa, com les begudes vegetals o formatges aptes.

PROPORCIONA INFORMACIÓ CLARA

Assegura’t que les etiquetes dels productes indiquin clarament si són sense gluten i sense lactosa. Això ajudarà els consumidors a identificar ràpidament les opcions segures per a ells.

FOMENTA LA FORMACIÓ I LA SENSIBILITZACIÓ AMB ELS TREBALLADORS

Assegura’t que el teu personal està informat i disposat a respondre les preguntes dels clients sobre els ingredients i la seguretat dels productes. Això demostrarà el compromís del teu comerç vers la satisfacció i la seguretat d’aquest segment de la població i ajudarà a crear una cultura de consciència i atenció cap als consumidors amb aquestes necessitats específiques.

COL·LABORA AMB PROVEÏDORS ESPECIALITZATS

Estableix aliances amb proveïdors de productes sense gluten i sense lactosa per garantir la qualitat i la diversitat de les opcions que ofereixes. Això pot ajudar-te a expandir la teva oferta i a satisfer millor les necessitats dels clients.


 

Si és Bartolí, és gluten&lactose free!


A Bartolí hem prioritzat l'elaboració de productes sense gluten i sense lactosa per satisfer les necessitats d'aquest tipus de públic, i tots els nostres elaborats són lliures d’aquests al·lèrgens. Ja sigui una hamburguesa suculenta, unes salsitxes boníssimes o un pollastre arrebossat cruixent, els nostres productes estan dissenyats pensant en les persones intolerants.


La nostra sensibilitat ve motivada per la pròpia experiència, ja que a la família Bartolí patim aquestes intoleràncies. Avui dia, comptem amb una àmplia oferta de productes elaborats sense gluten ni lactosa, més d’una quinzena, aptes per a tots els paladars, amb total garantia de seguretat, sense cap risc de contaminació creuada, ja que a la nostra fàbrica no hi ha cap ingredient amb gluten ni lactosa.

Sabem de què parlem, la família Bartolí patim intoleràncies.

Som socis de l’Associació de Celíacs de Catalunya, una entitat amb més de 40 anys d’història. Com ells mateixos es defineixen: “Es tracta de la primera organització creada a Espanya en defensa dels interessos de les persones celíaques i sensibles al gluten no celíaques.” I això ens obre una pregunta: quina diferència hi ha entre les persones celíaques i les sensibles al gluten no celíaques?

  • La celiaquia és una malaltia, un trastorn crònic, sistèmic i d'origen autoimmune, que danya l'intestí prim i altera l'absorció de les vitamines, minerals i altres nutrients que contenen els aliments. El mal intestinal sovint causa diarrea, fatiga, pèrdua de pes, inflor i anèmia, i pot provocar complicacions greus.

  • En els casos de sensibilitat al gluten no celíaca, la ingestió de gluten provoca diversos símptomes (normalment digestius) a qui la pateix. Però no hi ha reacció del sistema immune, ni s'han descrit conseqüències a llarg termini.


D’altra banda, també trobem l’al·lèrgia al blat, és poc freqüent i els seus símptomes són els propis d’una al·lèrgia; inflor o irritació de la boca, erupció cutània amb picors, congestió de nas i ulls, enrampades, nàusees i problemes per a respirar. Però no destrueix els teixits.

Som part del moviment per una alimentació inclusiva

Des de Bartolí ens esforcem per oferir opcions delicioses a tot aquest públic que no comprometin la qualitat ni l'experiència gastronòmica de qui els consumeix. Amb els nostres productes aspirem a oferir aliments segurs a les persones amb aquestes afeccions, així com a aquells que busquen opcions alimentàries més saludables.


Estem orgullosos de ser part d'aquest moviment cap a una alimentació inclusiva i seguirem treballant per satisfer les necessitats de tots els consumidors.


Et sumes al compromís?





bartoli_logotipo_tipografico_blanco.png

De casa i de qualitat.

bottom of page